manadsmote20230125

Bild och text från årsmötet 25 januari 2023.

Bild: Jan Wingfors

Text: Ragnar Holgersson

Sveriges minsta orkester, kallar dom sig:
Färgelandatösen Ulrika Claesson
och svensknorsken Johan Pettersson.


Sveriges minsta orkester

drog fullt hus med seniorer

 

Skratt minst tio minuter varje dag, säger Lilla Bandet, Sveriges minsta orkester, som underhöll Aktiva Seniorer på första månadsmötet för året. Fullsatt som vanligt i Stora salen på Kvarnkullen och visst lockade Ulrika Claesson och Johan Pettersson fram många skratt under den timslånga konserten. Temat för dagen var Sven Ingvars uppblandat med rock´n roll och Elvis. Och uppblandat också med historier, främst från alla bussresor de arrangerat.

 

Här är ett axplock ur deras låtlista som ger en god bild av konserten: Sven Ingvars: Det gället att leva, Börja om från början, Säg inte nej, Någon att hålla i hand, och Jag ringer på fredag och så Jigs Kors i Jösse namn, Louis Primas Buona sera, Elvis That´s all right mama, Gunde Johanssons Torparrock och Streaplerssångaren Anders Larssons Bikini och passion.

Som avslutning och extranummer kom Rocking all over the world av John Fogerty.

 

Det är elva år sedan nu som Johan Pettersson fick syn på en nyinflyttad grannflicka som sjöng så vackert i kyrkokören i Färgelanda. Ulrika nappade snabbt på Johans erbjudande om att ge sig ut och sjunga tillsammans och se´n dess har det blivit över 1000 arrangemang i föreningar, äldreboenden, bygdegårdar, kyrkor och en mängd bussresor med musikunderhållning. Nyligen kom de hem från Gotland där de blivit något av kändisar efter flera veckolånga turnéer.

 

Text: Ragnar Holgersson