Referat 20191211

Luciafirande med premiärframträdande


Glöggdoften hade lagt sig och pepparkakorna var uppätna, precis som det brukar vara vid Aktivas julfest. Då stod hon åter på vår tröskel, denna strålande Negar Zarassi. Med sig hade hon välkände pianisten Love Petersson och en för oss ny sångare Olof Söderberg tenor vid Göteorgsoperan. Negar och Olof hade inte sjungit ihop tidigare utan dagens framträdande var premiär för denna fantastiska duo. Många vackra och kända julsånger fick vi njuta av denna luciamorgon. Olof inledde passande med I juletid för att följas av Negar som sjöng Koppången. Negar och Olofs röster stämde mycket bra ihop. Duettsången i Julen är här och The Prayer klingade underbart. Så också i oplanerade Bella Notte där Negar fick axla rollen som Lady. Carolas julmusik spelades i Negars hem när hon var ung. För henne var När det lider mot jul en absolut favorit. Loves far var pianist och det blev ingen jul utan att Tomtarnas vaktparad spelades. Självkart fick vi ta del av dessa minnen. Härligt. Olof svarade för en briljant avslutning genom framförandet av av O helga natt. De stående ovationerna ville inte upphöra. Love fick hämta noter i bilen och vi fick njuta av Gabriellas sång och Sjömansjul. Passande Time to say Goodbay avrundade en fantastisk förmiddag. Vi hoppas och tror på ett nytt möte med den sprudlande Negar och hennes otroliga följeslagare i musikens värld.

Bengt B berättade att en 4-dagars resa till Dalhalla med Jesus Christ Super Star är planerad !3/7. Intresseanmälan behövs senast 17/1.

Tomtefar och tomtemor hade säcken full med vinster som många glada fick med sig hem. Sture framförde Aktivas tack till Göran som önskade alla God Jul och Gott Nytt År.

Nästa månadsmöte den 29/1 återfinns Vier Brillen på scenen.


Inga Isaksson