Referat 20191127

Svängig musik med ”Roten”


Lapp på luckan var det vid Aktiva Seniorers novembermöte. Inte mindre än 260 medlemmar hade tagit tillfället i akt att få lyssna till Majornas 3dje Rote. Den består av fem musikaliska män i sina ”bästa år” och musiken de framför bottnar i folkmusiken. Både amerikansk, brittisk och svensk. Alla hjälps åt med att skriva texter. Dessa är viktiga och har oftast en anknytning till hemstaden Göteborg.

Inledningsvis fick vi lyssna till Välkommen hem där hem är Mariaplan. Älvsborgsbron hade fått en egen sång. Elcykelns fördelar, att kunna vila uppför backarna, blev omsjungna. I Det är dans på sta´n fick publiken agera refrängsångare med den äran.

Dragspel och fiol var de mest framträdande instrumenten men flera andra trakterades bland annat dobro, en speciell gitarr med resonanslådan delvis av metall. Kraftiga applåder efter sista låten gav uttryck för en verkligt härlig och underhållande förmiddag.

Under senhösten åkte en grupp aktiva resenärer till Grövelsjön i Dalarnas nordligaste fjällvärld. Ledare var Ingemar Björklund. Via ett bildspel lät han oss ta del av all vacker natur man fått uppleva.

Den 5/12 är det dags för nytt besök på Kongahälla Center. Daniel Perez står för underhållning och flera butiker och restauranger lämnar rabatt. Glöm inte medlemskortet!

Vårens programblad skickas ut i mitten på januari.

Den 11/12 är tiden kommen för årets sista månadsmöte. Då får vi njuta av julmusik med Lowe Pettersson och Nagar Zarassi samt en hemlig gäst.


Inga Isaksson