Referat dec. 17

Stor stjärnparad på månadsmötet


Att flytta Aktiva Seniorers månadsmöten från Kvarnkullen till söndageftermiddag på Mimers teater har visat sig vara ett klokt beslut: vid alla tre mötena i höst har teatern varit fullbokad bara några timmar efter att man öppnat för anmälan.

En bidragande orsak tilldet lyckade resultatet har naturligtvis också varit val avunderhållning, nu senast en storslagen julkonsert med fantastiskaartister: den skönsjungander sopranen Negar Zarassi, den mäktigatenoren från göteborgsoperan Olof Söderberg, den medryckande kören Riverside Gospel från Ytterby och han som höll ihop det med muntra tillrop och roliga presentationer pianisten och underhållaren DavidCarbe.


Carbe inledde konserten med ett underfundigt julpotpurri som försatte publiken i julstämning. När sedan Negar Zarassi gled in på scenen i julrödglittrande klänning och sjöng Jeaanna Oterdals När det lider motjul hade julen rotat sig ordentligt i den fullsatta salongen. Negar Zarassi fortsatte med Nella Fantasia av Ennio Morricone, först sjungen av Sarah Brightman, som handlar om en värld i fred och frihet.

Konserten bjöd på stor omväxling: härnäst sjöng Olof Söderberg med bravur Yngve Stors Ensjömansjul på Hawaii, som ju handlar om att längta hem i juletid.


När sedan Riverside gospel intog scenen och tillsammans med Olof Söderberg sjöng You raise me up gungade hela salongen i takt. Och takten bestämde körens otroliga dirigent Åsa Gunnervik som med sina livfulla gester fick med sig kören från Ytterby till oanade höjder. Och så sjöng kören förståss den klassiska gospeln Go and tell it on the mountain.

Stämningsfullt blev det när Körentillsammans med Negar Zarassi sjöng Koppången av Per-Erik Moreus och Orsa Spelmän.


Efter pausen med kaffe och lussekatter till alla 350 seniorerna intog tomten (Göran) scenen, skämtade och delade ut lotterivinster.

Mellan sångerna skötte David Carbe underhållningen med den äran, blandade skämt och allvar och gav föreställningen ett uppskattat gemyt. Andra akten inledde David medett klassiskt medley på Chopin, Brahms, Mozart med många fler och visst satte han hastighetsrekord på tangenterna.

Och så blev det Luciasång med NegarZarassi, Stad i ljus med Olof Söderberg och Ave Maria med Riversidergospel och Negar Zarassi.

Avslutningen kom på allmän begäran från den förtjusta publiken: O helga natt med kören, NegarZarassi, Olof Söderberg och förstås David Carbe, som känslofullt skött ackompanjemanget under hela konserten.

Ordföranden Göran Svensson tackade alla, både artisterna och alla funktionärer, och påminde om månadsmötet i januari då Cadillac Band underhåller tillsammansmed Little Gerhard.


Ragnar Holgersson

Bilder från mötet.

Fotograf: Jan Wingfors