Referat 20190925Aktiva Seniorer i Kungälv

 Med anledning av dagens insamling till Världens Barn bjöd Boel och Pedda på sång och musik under tiden. Cornelis månade om barn och fred. Vad kunde passa bättre än I natt jag drömde.

Göran berättade att besöket på Kongahälla Center varit positivt och välbesökt. Den 5/12 är ett nytt besök planerat, då med Daniel Perez som underhållare.

Barbro påminde om Konstresan till Borås 17/10. Hon framförde även en inbjudan från jazzbandet Second Line till konsert i Kronhuset den 6/10 kl. 13 och 18. Reservlistor finns för Wapnö julmarknad och Från Broadway till Duvemåla.

Bli vän med mobilen har platser kvar både den 6/11och 7/11.


Nästa månadsmöte äger rum den 30/10 då vi får besök av Stefan Edman.


Inga Isaksson

Visor av Cornelis

För Aktiva Seniorer är Leif ”Pedda” Pedersen ett välkänt namn. Denna förmiddag hade drygt 230 medlemmar tagit tillfället i akt att få lyssna till hans sång och musik ännu en gång. Gitarrläraren på Nordiska Folkhögskolan hade med sig en tidigare elev, Boel Nihlman, en skönsjungande dalkulla vars namn vi bör lägga på minnet.

Pedda inledde med att berätta om Cornelis och hans musik. Brasilien inspirerade honom mycket. Som prov på detta fick vi lyssna till Somliga går i trasiga skor och Sambaliten. Boel hade gjort ett projektarbete om Cornelis och inledde med sin egen tolkning av välkända Veronica. Man kunde notera att Pedda såg mycket nöjd ut med det njutfulla framförandet. Hennes klara, personliga röst gjorde En visa om arton svanar helt fantastisk. Man kunde nästan ta på tystnaden strax innan applåden. Tilläggas kan att Björn och Benny gjort musiken och Boel arret.

Pedda stod så för en medryckande, upphottad version av Felicia adjö. Härligt! Mer dämpat var Boels framförande av Blues för Fatumeh, en sorglig sång med ett lyckligt slut.

Cornelis musikskatt är enorm och förutom dessa fick vi njuta av Hopplös blues, Dansa samba med mig och Om jag vore arbetslös. Det blir säkert inte Boel Nihlman med sin utstrålning och fantastiska röst.