Referat 20190828Aktiva Seniorer i Kungälv

Referat från månadsmötet i augusti.

Musikaliska glädjespridare

Sommarmånaderna har just passerat och vardagen börjat gå sin gilla gång. Så även för Aktiva Seniorer där drygt 160 medlemmar hade infunnit sig till höstens första månadsmöte, trots ihållande regn.

På scenen stod Maria och Knut Johannesson, en sedan tidigare besök mycket uppskattad tvåmansorkester. Dagens repertoar var blandad med allt från Taube till jazz. Det bjöds på lite prat och mycket musik. Ett föredömligt val och alla rycktes snabbt med av den svängiga musik som denna musikaliska duo med stor glädje bjöd på .

Lite Taube fick inleda med bl.a. Där går en dans på Sunnanö och Flickan i Havanna. Även Den glade bagarn i San Remo fick vara med. Vilket härligt komp på Knuts gitarr!

Tjörnmål fick vi ta del av då våra musiker framförde Stefan Demerts Marknadsvisan på denna ädla dialekt. På Tjörn finns som bekant gott om båtar, både stora och små. Låten som följde var Robban Brobergs ordvrängare Båtlåt. Verkligen passande! En annan person uppskattad för sin lek med ord var Povel Ramel och vi fick lyssna till den medryckande Måste vägen till Curazo gynga så.

Från den egna föreställningen Länge leve verkligheten hade man tagit Mitt barndomsberg, som beskriver förändringar genom tiderna. En mycket tänkvärd visa.

Så var det dags för lite jazz. Med känsla och inlevelse framfördes Baby don´t care, Cheek to cheek och Satchmos underbara What a wonderful day. Vi instämde till fullo!

Aktiva Seniorer fortsätter att öka i medlemsantal. 104 medlemmar har tillkommit i år. Insamlingen riktades till Jontefonden där ett läger för föräldrar är aktuellt nu. Med hjälp av Viktoria informerade Barbro om aktiviteten MediYoga. Påminnelser om kommande programpunkter lämnades. Läs ditt ”blad” noga!

Nyhet i programmet är besök på Kongahälla Center den 18/9 kl. 11. Vi träffas på Trekungaplatsen, plan 2. Underhållning av Lars-Erik Frendberg, erbjudanden och fri entre. Du måste visa medlemskort i Aktiva Seniorer. För garanterad sittplats ring och anmäl dig på 0706-398010, Sture Jessing.

Nästa månadsmöte, den 25/9, gästas vi av Leif ”Pedda” Pedersen och Boel Nihlman.Inga Isaksson