Referat 20180131


Aktiva Seniorer i Kungälv

Besök av Larro Lisanga


Aktiva Seniorers första månadsmöte blev glatt och medryckande. 250 medlemmar togs då med på en världsomspännande musikalisk resa. Reseledare var trion Larro Lisanga bestående av Diasilua Nsumbo, Stefan Sandberg och Lars ”Larro” Rosengren.

Resan tog sin början på Pampas med Taubes välkända Oxdragarsång i calypsotappning. På vår vidare väg fick vi lyssna till Man ska leva för varandra av Trio mé Bumba. Detta band var en gång förband till Elvis, vars låt Mystery train bjöds vid stoppet i Memphis.

Lite andlig spis utdelades även. Detta i form av O store gud, en psalm känd över hela världen men med sitt ursprung i Sverige. Diasiluas mäktiga stämma kom väl till sin rätt och sången framfördes även på franska och lingala, ett av Kongos många språk. Svenska var ett främmande språk för Delta Rhythm Boys. Sången om Flickorna i Småland lät dock minst lika bra i Stefans framförande.

Med visan om Axel Öman var resans cirkel sluten. Med kepsen på svaj for han ju till Paraguay.

Innan dess hade vi besökt Asien I en roddbåt till Kina, lyssnat till When the saints go marching in och njutit av Can´t help falling in love. Efter stående ovationer bjöds vi på ett extra nummer. Vad kunde passa bättre än We´ll meet again?

Efter paus informerade Göran om att platser finns kvar på gympan, att Aktiva firar 25 år den 17/3 och att dagens insamling går till Prostatacancerfonden.

Barbro L. påminde om besöket av L-E Frendberg och Taubestipendiaterna den 6/2 och att rätt datum och telefon för anm. till L-G Andersson är 15/3 och 223458.

Ingela J. redogjorde för resorna till Alaska, Känsö, Smögen och Hisingen runt.

Besöket på SKF är fulltecknat, berättade Ingemar B.

Nästa månadsmöte den 28/2 är det Föreningsstämma med fri entré. Anmälan behövs i vanlig ordning.


Inga Isaksson