Referar 20181128


Aktiva Seniorer i Kungälv


Sju glada gossar som längtade efter att spela jazz gjorde att Sir Bourbon Dixieland Band såg dagens ljus. Redan tidigt hade man som motto att spela glad och lättillgänglig jazz. Genom årens lopp har det blivit många spelningar både utom och inom Sverige. Bland annat på jazzfestivaler i Askersund och i Kungshamn också på jazzkrysningar i den bohuslänska skärgården. Under ett antal år var man nämligen husband på Göta Kanalbolaget. Numera spelar man lunchjazz på Casino Cosmopol en onsdag i månaden. Då spelar bandet Absolut Dixieland dvs. lättsmält, skön och svängig musik från förr. Vill man ha ännu mer av denna härliga musik kan man bege sig till Haga Nygatan och julmarknaden där. På lördagseftermiddagarna i advent underhåller man där med glada toner, bara vädret tillåter.

28 november var det Aktiva Seniorers tur att få njuta av sköna toner. Man inledde med välkända Wolverine Blues. Den 30/11 inföll vinylskivans dag. För att minnas den skänkte bandet en sådan att överlämnas till Aktivas jazzklubb.

Tonerna av många gamla godingar nådde våra öron denna förmiddag såsom You driving me crazy, Nobody knows the trouble I'v seen och Everybody loves my baby. Den skulle varit sista låten för dagen men ihärdiga applåder lockade fram ett extra nummer. Iklädda tomteluvor framförde bandet, bestående av Dan-tumpet, Thomas klarinett och sång, Stig E-trombon, Stig N-banjo, Kent-bas och Leif-trummor, en uppjazzad version av Sankta Lucia.

Inom Aktiva pågår en insamling till Jonte-fonden. Gunilla Ivarsson, vd i densamma, var på besök och berättade om fondens syfte och mål. Syftet är att öka livskvaliteten, skapa glädje och sätta guldkant för barn och ungdomar som väntar på nya organ eller som genomgått en transplantation och även deras syskon. Endast de drabbade kan avgöra vad som är glädje och guldkant. Det kan vara en elcykel, en resa eller en dator. Man ordnar läger av olika slag. Det finns en familjestödjare till hjälp och fr.o.m. 15/1 även en kurator. Gunilla påpekade också vikten av att anmäla sig till donationsregistret.

Nästa månadsmöte den 12/12 firar vi sedvanlig lucia med glögg, luciatåg, skönsång och skinksmörgås


Inga Isaksson