Refderat 20190327Aktiva Seniorer i Kungälv

Referat från månadsmötet i mars

Musik ska byggas utav glädje


En som verkligen förmedlar detta budskap är Danil Perez. Vi månadsmötet i mars fick drygt 200 Aktiva Seniorer ta del av denne sprudlande musiker och hans glädjefyllda musik.

Daniel växte upp på Kuba. 6 år gammal byggde han sin första gitarr där strängarna var av fiskelinor. 13 syskon fanns i familjen och bästa platsen att lära och öva var toan. Så småningom kunde han köpa en gitarr. Helt självlärd la han in komp, bas, solo och trummor och fick på detta sätt en hel orkester i en sin gitarr.

Han hyllade sin mamma genom att inleda med hennes favoritlåt och få oss med i allsång. Den rätta stämningen infann sig direkt.

Genom musiken kan man resa över hela världen utan pass ansåg Daniel. Med eldigt gitarrspel bjöd han på tango i Argentina, hans fingerfärdighet förhöjde flamencon i Andalusien och alla klappade vi rytmiskt och mindes Volare.

Daniel bor sedan 24 år i Sverige och har naturligtvis även svensk musik på sin repertoar. Vi fick lyssna till bl.a. Evert Taubes Carmencita, Kikki Danielssons Joddlarkärlek och Sven-Ingvars Jag ringer på fredag.

Det svenska språket är svårt att lära sig tyckte Daniel och berättade om missförstånd som uppstått. Han berättade också om skillnder mellan livet i Sverige och på Kuba.

Stående ovationer och Quantanamera avslutade detta härliga, medryckande framträdande. Nästan. Daniel fick alla att sjunga med i Singing aj, aj, jippi, jippi, aj. Vilken dag!

Torkel Eeg-Olofsson, jazzvän, spelar med tidigare ”lirare” i Equmeniakyrkan den 14/4 kl.18. Bengt B. Påminde om resor till Irland den 14/5 och 27/8. Om intresse finns, minst 20, anordnar Ingemar en resa till Grövelsjön den 30/9 – 4/10. Helpension, kostnad 6200 kr. Kontakta Ingemar snarast. Ulf i valberedningen söker medlem till programgruppen liksom tänkbara kandidater till andra uppdrag.

Nästa möte, vårens sista, blir det rock´n roll med The Cadillac Band.


Inga Isaksson