Ordföranden har ordetAktiva Seniorer i Kungälv

Ordföranden har ordet!


Först vill jag tacka alla medlemmar för den fantastiska uppslutningen på våra aktiviteter.

Under året har vi fått ca 150 nya medlemmar och totalt är vi nästan 1400 medlemmar.

Förutom, som vanligt, god uppslutning på de fasta aktiviteterna har vi också fått sätta in repriser på flera aktiviteter.

Det har under året visat sig att endagsutfärder har varit särskilt efterfrågade.

I år har vi också prövat att ha aktiviteter även på sommaren. Båtresan till Käringön lockade exempelvis nästan 100 deltagare. Barbros hemliga resor och besöken på revyer och musikaler har också varit mycket välbesökta.

Även på månadsmötena har det varit mycket god uppslutning. I april t.ex. var det 300 st som anmälde sig för att lyssna på Cadillac band. Efter föreställningen var det många som frågade om vi inte kunde ordna en resa till deras konsert i Floda 16/8. Detta löste vi och det var nästan 100 deltagare som åkte med.

I oktober anordnade vi en 5-dagars resa till Grövelsjön. Detta blev mycket uppskattat och det kom önskemål om en repris.


Vi har också påbörjat ett samarbete med Kongahälla Köpcenter. Det har resulterat i att vi kommer att ha ett flertal programpunkter där.

Vi har bland annat haft en guidad tur där i oktober. Vi har också haft en utbildning i Teliabutiken, när det gäller hur vi skall använda våra "smarta telefoner" bättre.

Dessa programpunkter har varit mycket välbesökta och vi kommer att ha en fortsatt utbildning i att använda smarta telefoner och surfplattor.


Vi försöker hela tiden förnya oss och därför är vi tacksamma om ni tipsar oss om nya aktiviteter och utflyktsmål.


Vi kommer också att fortsätta med insamlingarna till Jontefonden. Det är mycket uppskattat och har hittills i år inbringat ca 25 000 kr.


När ni får det nya programmet för våren, vill jag rekommendera att ni tar fram era kalendrar och skriver in vilka aktiviteter ni är intresserade av och när det är dags att anmäla sig. Det har nämligen visat sig att många har missat att anmäla sig i tid och sedan blivit besvikna.


Göran Svensson
Ordförande                       Aktiva Seniorer stödjer: Jontefonden