Gåva till JontefondenAktiva Seniorer i Kungälv

Bild och text från Kungälsposten

Nu går det inte träffas så många, så därför gör vi en kompromiss här, säger Göran Svensson, ordförande för Aktiva seniorer i Kungälv.

Varför delar ni ut de här pengarna?

Varje år har vi gjort ett överskott på runt 10, 20 000 och det summorna har ackumulerats genom åren. Det är 100 000 sammanlagt som vi gnetat ihop under 20 års tid. Nu ville vi göra något med de pengarna och då valde vi att stötta välgörande ändamål.

Tidigare i år har föreningen tilldelat Barncancerfonden 50 000 kronor och nu utdelas alltså samma summa till Kungälvsbaserade Jontefonden. Välgörenhetsstiftelsen har funnits sedan 2015 och stöttar barn och ungdomar som väntar på eller som har genomgått en organtransplantation. I nuläget hjälper de cirka 160 familjer runt om i Sverige.

Jontefonden är kända här i kommunen och det är roligt att kunna stötta något lokalt. Så kan de enkelt komma och berätta vad de gör med pengarna, så får medlemmarna veta var pengarna går, säger Göran Svensson.

Och jag får vara med på deras möten, vilket är jätteroligt för det är fantastiska möten de har, fortsätter Gunilla Ivarsson.'


Gunnar Fägerlind

gunnar.fagerlind@kungalvsposten.se

Seniorföreningen Aktiva seniorer i Kungälv har valt att donera 50 000 kr till den Jontefonden. Under fredagen skedde överlämningsceremonin i centrala Kungälv.


Det här är fantastiskt. Vi har redan fått stöd från Aktiva seniorer i Kungälv när de samlat in med bössor under deras månadsmöten. Det brukar bli ett par tusen varje gång och så nu 50 000 kr till, vi är så glada, säger Gunilla Ivarsson, medgrundare och generalsekreterare i Jontefonden.

Solen strålade över Nytorget när hon tog emot checken från Inga-Lisa Carlsson och Göran Svensson från Aktiva seniorer i Kungälv. Tanken var egentligen att ceremonin skulle ske under ett av föreningens månadsmöten, men pandemin har satt stopp.