Underhållning på TrekungaplatsenAktiva Seniorer i Kungälv

Reportage från underhållningen på Trekungaplatsen

Frendberg och Carbe fick Trekungaplatsen i gungningSångaren Lars Erik Frendberg och pianisten David Carbe sjöng och underhöll på mångahanda sätt ett 70-tal Aktiva seniorer som mött upp på Trekungaplatsen i Kongahälla center på onsdag middag. Arrangemanget var ett första resultat av möte mellan Aktivas ordförande Göran Svensson och Centrets chef Albert Ajuilar: underhållning i samverkan med Centrets företag; denna gång Apoteket Kronan, Body Shop och O´Learys, som passade på att informera och lämna rabatter till Aktiva Seniorer.

Frendberg, ”Trollhättans Elvis”, och Carbe, ”Kungälvs Robert Wells”, båda premiärartister i ett köpcentrum, underhöll med bravur. Sång och musik, allt från boogie woogie på St Louis blues och klassiskt pianomedley till stillsamma Du är det finaste i världen och ett hyllningspotpurri till Sven Erik Magnusson. Avslutning: Roy Orbisons känslosamma Carlifornia blue.

Och så förstås, eftersom paret Frendberg/Carbe har så roligt tillsammans, en rad berättelser om Elvis, om Kal och Ada, om Galenskaparna och om händelser från deras turnéliv.

Pensionärerna var med på noterna, sjöng, klappade i händerna och uppförde sig stundtals som en tjutande tonårspublik.

Aktivas Göran Svensson avslutade, tackade och påminde om nästa träff på Trekungaplatsen: 5 december då det blir musikfrågesport med Daniel Perez.Ragnar Holgersson