Hyllningsshow ElvisAktiva Seniorer i Kungälv

Text och bilder från hyllningskonserten

Text: Ragnar Holgersson

Bild; Barbro Linhem

Little Gerhard i eldröd dräkt fick igång publiken med sina succélåtar Den siste mohikanen och Buona Sera. Och så drog han historier om sina många publikrekord på 50-talet.

Ove Pilebo från Streaplers berättade om en gång när Elvis duschade. Utanför duschen stod Tom Jones och sjöng för full hals Green, green grass om home. Det gillade inte Elvis.

Nu är det min tur, sa Pilebo och hans version hade säkert Elvis godkänt.

MIkael Berggren sjöng om en väg Elvis rest många gånger: Road 66.

När Tommy Karlsson, Wizex, bjöd på stämningsfulla saxofontoner Amazing grace och O store Gud (den världskända låten från Mönsterås) då trodde vi att konserten var slut, men icke:

Som avslutning bjöd bandet på en lång rad 50- och 60-talslåtar och mörkret föll och alla applåderna höll oss varma.

Arrangör av konserten var The Cadillac band och TCB-café

Kort om the Cadillac Band:

Ulf Nilsson, trummis och manager för bandet, startade The Cadillac Band 2004. Bandmedlemmarna varierar genom åren men Ulf och basisten Börje Hallberg har varit med från början.

Bandet gör ett 70-tal spelningar varje år, över hela landet och utomlands.

2009 invaldes bandet i The international Rockabilly of fame i Jackson, Tennesse och 2011 blev de utsedda till Årets rockabillyband i Jackson.

Ulf Nilsson är medlem i styrelsen för Rockabilly Hall of fame och är med och nominerar artister. Förra året valdes Ewa Eastwood och Little Gerhard in och i år Rockfolket, Janne Lucas och Kim Larsson.


Ragnar Holgersson


När vi rullade in på Lilla Ön i Floda, två fulla bussar med 91 Aktiva Seniorer från Kungälv, möttes vi av Chuck Berry, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis och Elvis förstås. Alla visserligen snidade av en träsnidare från Eksjö, men mötet med dem fick oss i rätt stämning.

Idag var dagen som Elvis dog, 16 augusti, och Cadillac Band, som har så många anknytningar till Elvis, skulle ge konsert till hans minne. Elvis dog 1977 den 16 augusti.

Vi kom i tid och kunde lyssna till förspel av brittiske musikern Adrian Smith; första låten Love me tender gav oss fina Elvis-känslor. Och inget regn och ingen vind och förväntansfulla samtal.

Det började något trevande: scenen i mörker och ljudet inte helt bra men musikerna växte fram och när man så småningom tände lamporna under den gröna takpresenningen blev applåderna från den över 600-hövdade publiken kraftfulla och vi fick många extranummer när mörkret föll.

Här är några exempel på vilka vi lyssnade till:

Jerry Scheff, 78, amerikansk basist som spelat med bland andra Bob Dylan och Elvis. Tillsammans med Alicia Helgesson bjöd han på You give me fever och Johnny be good.

Jerry bad också om en tyst minut tillsammans med publiken till Elvis minne.

Terry Wayne, en annan 78-åring, gudabenådad brittisk gitarrist, en stämningsfull Early morning rain – även om han hellre kallade den Early morning pain.

Janne Lucas, pianist mm, en otrolig version av Chattanooga choo choo, snacka om exkvilibrist, applåderna hördes länge.

Rebecka Karlsson, känd från bl a melodifestivalen och har turnerat med bandet i USA, klev fram i publiken som en ljusgestalt i mörkret och förtrollade oss med In the Ghetto och Burning love. Nog gick det en darrning genom de stilla träden.