Referat 20171129

 

Aktiva Seniorer i Kungälv

På begäran

 

Vad gjorde väl det att regnet föll och dagen var mörk. På scenen möttes vi åter av Papa Piders Jazzband. Från början av 60-talet och ca 25 år framåt var de ett av Göteborgs mest populära band. Efter några år i malpåse återuppstod de 2010.

Många Aktiva Seniorer hade tagit tillfället i akt att få sitt lystmäte fyllt av glad, härlig och medryckande musik. Med hjälp av sina instrument och sång trollade de fram melodier ur jazzens värld. Wild Cat Blues, Chris Barbers välkända låt, var en medryckande start. Louis Armstrong blev ihågkommen med Potato Head Blues och West End Blues. Även lite andlig spis utdelades under förmiddagen. Det i form av gospeln He Touched Me, tidigare tolkad av bl.a. Elvis Presley. Som avslutning på denna uppiggande dag bjöd Papa Piders Jazz band på sin Shine, en låt där musikerna tackar sin publik.

Innan vi fick njuta av all musik hälsade Göran välkommen och påminde om utrymningsvägar och hjärtstartaren.

Dagens insamling gick till Prostatacancerfonden.

Programmet för våren 2018 skickas ut mellan jul och nyår. Mycket trevligt väntar!

Ingela Steen berättade om ensamkommande flyktingars boendesituation. Många har fyllt18 år och har inte längre något kommunalt boende. Ingela vädjade om hjälp med bostad.

Roland Matsson delgav oss hur det är att vara värdfamilj. En övervägande positiv upplevelse. Det som behövs är en stödjande, kärleksfull medmänniska.

Nästa månadsmöte den 13/12 firar vi traditionsenlig Lucia. Alltså glögg, pepparkaka, kaffe och skinksmörgås samt sång och musik.

 

Inga Isaksson