Referat 20170426

 

Aktiva Seniorer i Kungälv

Från Dan Andersson till dansband

Onsdagen den 26 april samlades drygt 200 Aktiva Seniorer till månadsmöte. Vårsolen lyste och på scenen strålade Guddehjälmarna med Daga, Rolf , Alf och Jan. Bättre kunde inte dagen börja. Vi bjöds på gamla, i våra öron, välkända melodier. Precis som rubriken antyder var det en härlig blandning av visor, country och dansbandslåtar.

Ja dé é våren av Janne Magnarsson inledde passande dagens framträdde. Elvislåten It`s now and ever hade bytt text och titel till Mitt liv är du. Daga sjöng med stor inlevelse och vi njöt och mindes svunna tider.Att Alf var en hejare på både vitsar och gitarr visste vi men hans tolkning av fiskarens liv, längtan och kärlek var helt fantastisk. Allsång i form av En gång för länge sen hann vi även med innan slutlåten Pater Noster klingade. Den var från Guddehjälmarnas första gemensamma framträdande. Ett trall- och dansvänligt framträdande kryddat med Alfs och Jans oefterhärmliga vitsar hade fått rejäl fart på endorfinerna.

Dagens insamling gick till Rädda Barnens hjälpverksamhet vid torkkatastrofen i Afrika. Betr. höstens gympa kommer fredagsgruppen att flyttas till torsdagar. Bengt M. informerade om besöket i Oscar II:s fort och Bengt B. om resor till Höga Kusten och Louisiana. Barbro L. påminde om Hemlig resa den 18/5. Hjälp med transport från Skarpe Nords parkering vid månadsmötena diskuteras i styrelsen.

Nästa månadsmöte den 24/5 kommer författaren Lars O. Carlsson att i ord och bild berätta om uppkomsten av Göteborgs gatunamn.

 

Inga Isaksson