Referat 20170125

 

Aktiva Seniorer i Kungälv

Mycket skratt och värme på årets första möte

Ca 240 aktiva seniorer hade infunnit sig till detta. Två (gamla) bekantingar stod för dagens underhållning, nämligen Gåke och Haga-Lennart. Gåke med sin gitarr och Haga-Lennart med sitt dragspel, båda med härliga sångröster. En trubadur från Flatön har förstås en speciell anknytning till Taube och vi fick lyssna till mycket både om och av Evert Taube.

Gåke gillar att skriva egna texter och även att tonsätta dem. Många tänkvärda och underfundiga där Gåkes personliga tankar och reflektioner kommer fram. I lutfiskens längtan till havet, en visa om långans liv och vandring är en sådan. Då Gåke är en ivrig förespråkare för dialekternas bevarande blev det också flera sånger och berättelser på dialekt.

Haga-Lennart bjöd på en svängig och, enligt honom, passande låt Jag vill vara en gammal man. Vi rycktes med i hans härliga medley på Törnqvistlåtar. Nostalgin kom i dallring hos de flesta. Vem minns inte Dagny?

Då kom Elida, sången om båten som förstörde lyckan både vad gäller fisket och kärleken, fanns förstås med. Glada i hågen lämnade vi detta möte efter att först fått lite info.

Dagens insamling gick till Cancerfonden. Det finns platser på gympan både tisd och torsd. David Carbe ger en extra föreställning den 18/2 kl.19. Barbro L. påminde om kommande programpunkter. Bengt B meddelade att platser finns till Donaukryssningen, 2 i maj och 4 i augusti. Aktiva i Lerum inbjuder till resa till Estland/Lettland i april.

Nästa möte har vi föreningsstämma med underhållning av Humlan. Fri entre men anmälan.

 

Inga Isaksson