Referat från 25-års jubileet


Aktiva Seniorer i Kungälv

Aktiva Seniorer firade 25 år


Lördagen den 17 mars samlades 140 Aktiva Seniorer för att fira kungälvsföreningens 25- årsjubileum. Efter inledande mingel i Kvarnkullens lilla sal förflyttade man sig så småningom till stora salen där dukade långbord väntade. Man bjöds på såväl lekamlig som andlig spis. Det först nämnda bestående av Toast Skagen på husets vis samt Fläskfilé med pepparsås och potatisgratäng. Allt mycket välsmakande, vällagat och rikligt. För den andra delen svarade populära Haga-Lennart och hans brorsdotter Lotta Rossövik. På ett lättsamt sätt underhöll de med härlig sång och musik i vårens tecken som Liten vårvisa och Ja det är våren. Ingen kan berätta historier på mål som Lotta och vi fick ta del av flera. Vet ni, att enligt henne, heter det 1 ku (ko), 2 kräk? Synpunkter från De Aderton saknas i dagsläget.

Till kaffet med läcker chokladmousse utökades släkten då Lennarts durspelande systersöner intog scenen och vi fick stampa takten till klämmiga låtar. Post-Anders och Skepparschottis var ett par av dem.

Elisabeth Västernäs gav oss lite historik om de gångna 25 åren. 1993 startade ett 50-tal engagerade personer Aktiva Seniorer i Kungälv. Detta skedde i Medborgarskolans regi och lokaler i f.d Gecea. Efter några år hade verksamheten vuxit och man flyttade till samlingslokalen i Sadelmakaren. Aktiviteterna var av många slag, roliga och berikande. Precis som i vår nuvarande förening. I vårens program finns, förutom de 4 månadsmötena, 12 kurser och 15 veckoaktiviter för de närmare 1400 medlemmarna att välja på. Så är man också ett väl sammansvetsat gäng som arbetar för medlemmarnas bästa. Några har varit engagerade på olika poster i 14 år.

Lotta och Lennart bjöd på mer ur sin rika repertoar innan det var dags för Haga-Lennart själv att bjuda alla danslystna på en stunds härlig musik att avsluta denna jubileumskväll med.


Inga Isaksson